Oostende: place to be
Taverne De Koekoek

koekoek

koekoek

de Koekoek in Oostende

Een halve kip, gebraden aan het spit is wat je kan krijgen in Restaurant De Koekoek.
Ideale kost voor als je aankomt in Oostende en je wel eens wat anders wil dan een frietje van de frituur of een hamburger van de MacDonalds. Sedert 1971 worden de kipjes hier dagelijks geserveerd vanaf tien uur ’s ochtends tot laat in de avond.. Je krijgt geen bestek, je wordt verondersteld met je handen te eten. Je kan dan ook maar beter iets voor te drinken erbij bestellen want de kip wordt gloeiend heet geserveerd. Oerigens is dit het restaurant waar je wellicht het snelste bediend wordt. In geen tijd staat de kip voor je neus. Je kan dus best eerst wat drinken terwijl je kip wat afkoelt.
Je krijgt standaard gesneden volkorenbrood bij de kip. Je kan een extra kannetje saus bestellen of wat appelmoes. Dan krijg je een lepel. De kip is ‘goe gebakken’: de botjes komen vlot los zodat het eten met de handen geen probleem is. Voor kinderen is het een super gelegenheid om met de vingers te eten: In de Koekoek moet het.

Kippevet verzadigt servet

Het is wel aan te raden zuinig om te springen met je servet. Je krijgt er maar één en die is dus snel verzadigd met kippevet. Eerst dus duimen en vingers aflikken of stiekem afvegen aan het brood en de servet wat sparen.
Het meubilair stamt wellicht nog van 1971. Houten banken die wat doen denken aan een Oostenrijks après-ski cafe. Aan de muur echter geen kerstballen maar posters van de veerdienst Oostende-Dover door de jaren heen.
Als je uitgekeken bent op deze affiches, als de kip opgepeuzeld is en het broodmandje en het pintje leeg zijn, kun je de vingers proper maken met bijgeleverde citroendoekje. Dit doekje van de Koekoek is naar verluidt een echt verzamelobject waar op de zwarte markt veel kip voor wordt geboden.

Halve kip gesignaleerd in Langestraat

De Koekoek vind je in de Langestraat, de uitgaansbuurt van Oostende.
Kip eten in de Koekoek: snel, lekker en niet duur.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar