Oostende: place to be
Kombuis

Kombuis in Oostende

Kombuis? Mosselen eten in Oostende doe je in restaurant Kombuis.

kombuis oostende

kombuis oostende

Als je Oostende wat kent en al eens door de Van Iseghemlaan komt is het je wellicht nooit opgevallen dat er een uniek mosselrestaurant is. Het is dan ook een frituur-restaurant. Kenners omschrijven dergelijk restaurant weleens als een veredelde frituur. En zo ziet de kombuis er aan de buitenkant ook uit: niks speciaal. Dertien in een dozijn. Ja, vroeger kon je dergelijke restaurants overal vinden.

kombuis menu

kombuis menu

Maar in de 21ste eeuw zijn dergelijke restaurants een zeldzaamheid. ‘Vintage’ zouden kenners zeggen. Je kunt een bezoek aan de Kombuis nog het beste omschrijven als mosselen eten in een mosselpot.

mosselen eten op sletsen

Je kunt er zonder probleem op je sletsen en in korte broek binnenstappen. Tafel voor mama, papa en de twee kinderen? Geen probleem, even wachten tot de andere klanten hebben afgerekend. Even geduld in de portiek. De vriendelijke ontvangst valt direct op. Tijdens het wachten heb je perfect zicht op de keuken. De keuken ligt zoals dat hoort in een frituur-restaurant aan het raam. Het raam is open en daar kan je dus frieten bestellen. De mensen staan niet in de rij voor de frituur. Aan de buitenkant ziet het er dan ook niet uit als een frituur: geen veranda of luifel, geen vlaggetjes, geen etalage met eindeloze reeks vleeswaren. Je zou kunnen twijfelen of je een pak frieten kan bestellen.

De kombuis is klein en dat maakt het gezellig. Net alsof je bij de mensen thuis zit en ze alles aan de kant hebben gezet voor een feestje. Er is ook een bovenverdieping maar daar zou ik niet gaan zitten als je mag kiezen. Beneden is er immers van alles te zien. Je kunt de andere klanten bestuderen, de keuken bekijken, de voorbijgangers gade slaan (er zijn er toch die frieten bestellen blijkt) en de dampende mosselkommen zien vertrekken.

De mossels van de Kombuis worden geserveerd door heel vriendelijke diensters. Ze maken er geen probleem van als je vraagt om een portie in twee te delen voor de kinderen. Moet kunnen. In de Kombuis kan het.

eerlijke keuken voor een eerlijke prijs

De wijnkaart is ook perfect: droge witte wijntjes voor een eerlijke prijs. Net als de menukaart: niet te uitgebreid. Mooi drukwerk en prachtig embleem.

goede mossels  geen chi-chi

Het is moeilijk uit te leggen wat de Kombuis zo speciaal maakt. Maar bij het buitengaan hebben we twijfelaars moeiteloos kunnen overtuigen binnen te gaan: ‘goede mossels en geen chi-chi’ was genoeg om de volgende familie hun twijfels te laten varen en de Kombuis doen binnen te gaan. Kombuis, VanIsegemlaan 24, oostende, 059 801649

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar