Oostende: place to be
Veerpont

Roger Raveel

veerpont ‘ roger raveel’

in Oostende

veerdienst

veerdienst van vistrap naar vismijn

In Oostende is in Juni 2011 een nieuwe veerpont geopend. Je kunt nu met de fiets of te voet van aan de vistrap varen tot aan de vismijn. Twee nieuwe bootjes pendelen heen en weer. Vroeger moest je langs de zogenaamde ‘tettenbrug’ om vanuit het centrum van Oostende de Vismijn te bereiken. Deze route was eigenlijk niet zo mooi, zeker niet de voet. Met de fiets is de route ook niet zo veilig.

De nieuwe veerpont ligt op de fietsroute “Landelijke Fietsroute 1” die langs de kustlijn loopt. In Nieuwpoort heb je ook een veerpont die al langere jaren bestaat. Als je deze veerpont neemt kan je ook de IJzer oversteken aan Nieuwpoort-Bad. Anders moet je helemaal rondrijden langs Nieuwpoort-Stad De laatste keer dat ik op die veerpont zat was iedereen verplicht drinkgeld te geven aan de veerman. Dit is in Oostende niet nodig. Er mogen in Oostende 50 voetgangers en 20 fietsen mee op de pont. Ook kinderwagens gaan mee.  Omdat het zo ‘n succes is zitten veerpont al snel vol. Hij vaart elke 10 minuten. Het is de Vlaamse gemeenschap die deze veerpont organiseert. VLOOT is de naam van het bedrijf. De pont is niet voor auto’s. Er zijn twee bootjes: de ene noemt Roger Raveel, de andere Het Rode van de Zee. Ze zijn beiden geverfd in de stijl van Roger Raveel.

Je kunt nu zonder problemen vis gaan kopen in de vismijn vertrekkende vanuit Oostende. Een leuk winkeltje is dat van VanHaudt. Er staan altijd wel lange rijen maar de vis is er super vers en niet te duur. Brave kindjes krijgen altijd snoepjes. Het adres is Vismijn 107, 8400 Oostende. Maandag tot vrijdag open maar op zaterdag open tot 1:00 ‘s middags. Het aanbod verschilt naargelang de aanvoer van de vismijn. Als je geluk hebt zijn er verse ‘gatjes’, Franse wulken of Kingkrab. Uiteraard wordt de vis op vraag gefileerd. Als je wil, kan je de visgraten mee naar huis nemen om er bouillon van te maken.

Eenmaal op de oostelijke oever kan je over het strand of langs de dijk wandelen of fietsen tot aan de zeilclub van Bredene. Vanaf de zeilclub van Bredene, de Twin’s Club, vertrekt een pad door de duinen naar de voetgangerstunnel die onder de Koninklijke baan gaat. Zo kom je in het shoppingcenter van Bredene terecht waar het devies luidt ‘Less is more’. De echte shopaholic moet nog altijd in Oostende zijn. Snel, terug naar de veerpont!

One Response to Veerpont

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar