Oostende: place to be
à l’Ostendaise

Oostende etaleert zijn restaurants

Op 29 en 30 juni 2013 is het ‘à l’Ostendaise’. Op het Zeeheldenplein, gekend van de controversiële grote rode blikken dozen, wordt een grote tent opgesteld zodat de weergoden het feest niet kunnen verstoren. Er om heen staat een bar waar je vooral Martini Royale, Grimbergen Bier, Cola, Pils of water kunt krijgen. Veel bartafeltjes en krukken zoals op een walking diner. En eromheen staan twintig kraampjes met mini-keukentjes opgesteld voor de sterren van het week-end: de kookteams van twintig top horecazaken uit Oostende.

Eerst koop je bonnetjes voor drank: 5 bonnetjes voor 10 euro. Voor de gerechtjes zijn er aparte bonnetjes: 5 bonnetjes voor 15 euro. En dan ‘l’embarras du choix’. Twintig kraampjes om uit te kiezen. Gelukkig krijg je een handig gidsje met het menu van de dag. Zo kan je je keuze vergemakkelijken. De meeste restaurants vragen 6 euro voor een proevertje. Niet direct goedkoop maar een voorgerechtje op restaurant betaal je uiteindelijk niet goedkoper. Enkel de visburger en de garnaalkroket eet je voor één bonnetje. Beide kraampjes trekken dan ook veel volk met de nodige wachtrijen. Maar de wachttijden zijn nooit meer dan vijf minuutjes. Geen overrompeling dus.

De fishburger van Le Bassin (Tom Vanhaecke) hebben we niet geproefd, de garnaalkroket van ‘t Vistrapje (Noel Declerq) wel. Super! we zijn met onze laatste twee bonnetjes terug gegaan: perfecte prijs/kwaliteit verhouding zeg maar. De kinderen hebben genoten van de Capuccino ijslolly van Le Bassin. Een supermokkasmaak!

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar