Oostende: place to be
Charcuterie Mazure in Oostende: beste Prepare

Mazure in Oostende: de beste Filet Americain Prepare van de wereld

koop je bij traiteur Mazure in de Kapellestraat 4 in Oostende.

Deze charcuterie bestaat al jaren en is een vaste waarde geworden. Het interieur lijkt me nog niet echt veranderd in al die tijd. Laat ons hopen dat het ook niet verandert. The best surprise is no surprise.
Je kan er beste charcuterie van heel Oostende krijgen. De keuze is niet zeer uitgebreid, zelfs beperkt te noemen. Maar daardoor krijg je telkens zeer verse vleeswaren mee naar huis. Je hebt
 Saucisson d’Ardeche voor de salami liefhebbers. Er is ook fijnkostsalami. “geef je de de fijnkostsalami even door?”
Je kunt er hûre krijgen, een soort preskop zijnde stukjes restvlees in gelatine. De kinderen zijn er niet direct weg van maar ik veronderstel dat het ‘light’ is en je kan dan ook de hele bestelling opeten zonder schuldgevoelens. Je krijgt er dan ook een potje saus bij om op te smeren veronderstel ik. Als je op dieet bent is het niet verplicht ook dit op te eten.
Potjes van  100, 200 en zelfs 500 gram mosselen in tartaarsaus vinden ook vlot de weg naar buiten, net als tonijnsalade, Italiaanse en Spaanse gedroogde hesp, mozzarella en kip curry.
Toevallige hongerige passanten kunnen er ook terecht voor belegde broodjes met al dat beleg. Mee te nemen naar het strand of op te eten op de trein terug naar huis.
Maar het meest fenomenale, het allerbekendste pronkstuk, de absolute topper vind je bij Mazure in een erg grote inox schotel: de FILET AMERICAIN PREPARÉ. Die is werkelijk super. Omgekeerd evenredig lekker in smaak als het aantal haren op het hoofd van de baas: oneindig lekker !

Abercrombie in Oostende ?

De baas en de bazin zijn overigens geflankeerd door een stel mannelijke verkopers die geselecteerd worden uit het type ‘redder aan zee’ bij gebrek aan een filiaal van Abercrombie in Oostende. Ze maker er een sport van om u geen gram meer te verkopen:  100 gram is meestal exact  100 gram. Verder raden we aan niet te veel americain te kopen. Ze is dan meestal op op het einde van de maaltijd en zo heb je een goed excuus om daag nadien terug te gaan voor een vers potje americain. Oh, wat kan het leven toch simpel en eenvoudig mooi zijn.

2 Responses to Charcuterie Mazure in Oostende: beste Prepare

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar