Oostende: place to be
Legopaleis Oostende

Tijdens de eerste dagen van de vakantie in Oostende kunnen jonge bouwkundige kinderen hun hartje ophalen met Lego-blokjes. Op de bovenverdieping van de Kinepolis liggen dan duizenden Lego-blokjes klaar. Alle kleuren, vormen en maten liggen er op een tiental bouwtafels te wachten om in elkaar gezet te worden. De handjes van de Legoblokbouwers knutselen de mooiste constructies.

Ter inspiratie staan er displays van prachtige taferelen: de basketbalclub, de haven, het station, het politiekantoor, de luchthaven: kortom Oostende in het klein. Er zijn ook grote modellen: een leeuw, een tractor, Bliksem Mc Queen, een clown. Voor de echte Lego-liefhebbers is er een totempaalafdeling. Samen bouw je dan een grote totempaal. Elk kind maakt een tien centimeter hoge ring van Lego-blokjes die op elkaar gestapeld worden tot een mega-hyper-coole-indianen-winnetou-totempaal.

Ouders worden verondersteld rustig toe te kijken hoe hun kindjes tewerk gaan maar de meeste mama’s en papa’, opa’s en oma’s helpen hun lievelingetjes duchtig mee bouwen. Er is immers een wedstrijd verbonden aan dit Legofestijn. Wat je kunt winnen is niet meteen duidelijk maar weinigen denken aan de prijs die ze kunnen winnen. De gelegenheid om te kunnen bouwen met een bijna oneindige hoeveelheid blokjes is van het kaliber ‘once in a lifetime’.

In de Lego-wedstrijd zijn er maar twee categorieën: 0-6 jaar en 6-14 jaar. Jammer genoeg is er geen categorie voor 14 + noch voor volwassenen. Daarom foefelen vele ouders een beetje met hun inzending en zetten er de naam van hun kindje bij.

Lego Paleis Oostende is open van 2 tot 12 juli 2012. Je vindt het in Kinepolis Oostende op de eerste verdieping. Gratis toegang. Elk kindje krijgt nog een klein zakje Lego bij het naar huis gaan alsook de catalogus om heerlijk weg te dromen. De deuren gaan open om 10.00 en sluiten om 18.00. Veel plezier in Legopaleis Oostende.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar