Oostende: place to be
Vis

viswinkel

viswinkel

Vis kopen in Oostende

Als je op vakantie in Oostende bent en je hebt zin in een lekker stuk vis kun je op veel plaatsen terecht.

Er zijn verschillende goede viswinkels in het centrum van Oostende.

Vanop het Wapenplein kom je op de tweede markt terecht (richting vistrap). Op dat plein waar ook de groentemarkt op zaterdag is vind je vishandel Luc.

Je kunt er terecht aan de vistrap op de Visserskaai. Vroeger kwamen de vissers vanop de boot terug op de wal via een trap die gelegen was aan het gebouw dat nu nog altijd de visserstrap genoemd wordt.

Hier kan je verse garnalen kopen. Aan de overkant wordt deze al wel eens direct opgegeten met een biertje op een terras.

Voor de echte visliefhebbers die een kilometertje omweg willen maken is er het Mekka van de vis: de vismijn. De vismijn is gelegen op de oostelijke kant van de haven. Met de auto kan je best de richting Bredene kiezen. Als je eenmaal onder de tunnel onder de spoorlijn bent gereden moet je over een blauwe ophaalbrug rijden die over een kanaal gaat. Dan kom je aan een verkeerslicht. En nog 100 m verder kan je linksaf over de tramsporen naar de haven rijden. Let op voor de kolonie kippen die op dat kruispunt wonen. Voorbij de kippen is het eerst naar links, langs het containerpark, dan weer naar rechts tot aan een rotonde. Op de rotonde is het de tweede naar rechts en dan ben je op je bestemming aangekomen. Er zijn drie winkels.

Je hebt vishandel VandeWynckel-Van Haudt, je hebt de Lorre en er tussenin is nog een winkel met de weinig tot de verbeelding sprekende naam VC. Het is vreemd om zien maar de rijen wachtenden zijn soms bij de ene winkel lang en dan weer heel kort. Dit lijkt me voer voor psychologen of marketingspecialisten. In elk geval ben je in elk van deze winkeltjes aan het juiste adres voor verse vis aan een concurrentiële prijs.

One Response to Vis

  • Rudi says:

    Aan de vismijn heb je DV (niet VC), tot voor enkele weken idd het mekka om vis te kopen. Plots verandering van personeel en kwaliteit. Ik koop er 2 kg mosselen. Thuis plaats ik deze in de frigo. Enkele uren later een felle stank in de frigo (de mosselen). Ik breng deze terug naar DV en vraag de patron bij mijn auto om de aanschuivende klanten niet te bruuskeren. Ik word verweten voor “zeveraar”. Mosselen weg, geen sprake van verontschuldiging, laat staan terugbetaling.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar