Oostende: place to be
Walk of Fame

Matthias Schoenaerts

verdedigt de Belgische driekleur op de Oscars in Hollywood. In de film Rundskop zet Matthias Schoenaerts een topprestatie neer. Het publiek in de Belgische bioscoop kon de film erg waarderen. De jury van de Vlaamse Filmprijzen verkoos in 2011 in elk geval al tot ‘Beste Acteur’ van 2011.

Matthias Schoenaerts in Oostende

Matthias Schoenaerts op de Walk of Fame

Walk of Fame

Op de zeedijk van Oostende worden sedert enkele jaren deze prijzen vereeuwigd door de namen in marmer te graveren. Deze marmeren tabletten worden in de Zeedijk gelegd tijdens het Filmfestival van Oostende. Een leuk fotomoment met de vereeuwigde ster wordt georganiseerd tijdens de onthulling van de gedenksteen. Zo krijgt Oostende jaar na jaar ook zijn Walk of Fame op de Zeedijk. En elk jaar wordt ie een beetje langer.

Tot nog toe zijn de sterren van het Filmfestival van Oostende vooral van nationaal kaliber en eerlijk gezegd klinken de namen van de sterren niet zo indrukwekkend als die van echte Hollywoodsterren. Maar ja, alle begin is moeilijk. Als Matthias Schoenaerts de Oscar wint is dat natuurlijk niet meer het geval. Dan zal de Walk of Fame wellicht flink opgeboend worden.

Filmcomplex Kinepolis Oostende ligt vlak aan de Zeedijk. De films van het Filmfestival van Oostende worden er vertoond Na een filmvoorstelling kan je zo de Zeedijk op om nog even na te genieten van de film. Als je dan zo over de Walk of Fame wandelt heb je toch een beetje een glamoureus gevoel. Net alsof je zelf een filmster bent.

Oscars

Binnenkort wordt de Zeedijk van Oostende wellicht een even groot bedevaartsoord voor cinefielen als de Walk of Fame van Hollywood. Nu is de Visserskaai toch wel het drukste deel van de Zeedijk maar daar komt stilaan verandering in. Been there, done that, je weet wel. Het is ook wachten op de eerste diefstal van zo een marmeren steen door een souvenirjager. Tenzij de fans van Matthias Schoenaerts natuurlijk de wacht houden.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar