Oostende: place to be
Panorama Kustlijn

Panorama Kustlijn in Oostende

In de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende is een prachtige panoramafoto te zien van de Belgische kustlijn. De Venetiaanse Gaanderijen bestaan uit twee delen: je hebt de kant van het Thermae Palace Hotel en een tweede deel Gaanderijen onder de Koninklijke villa.

Het is het deel van de Venetiaanse Gaanderijen onder de Koninklijke Villa waar de panoramafoto te zien is.

Fotograaf Jo Struyven heeft met een bootje een reeks foto’s genomen vanop ongeveer 100 meter van de Kustlijn.

Met software zoals Photoshop kan je zulke foto’s aan elkaar kleven om een panorama te maken. Maar een panorama foto van de volledige kustlijn van de Vlaamse, of is het de Belgische kust, is toch een huzarenstukje.

foto in de venetiaanse gaanderijen

panorama van de Kust

Je kan duidelijk zien of bewoners van een appartement de gordijnen open of dicht hebben. Als je op de zeedijk verblijft, is het leuk om je appartement te zoeken op de panoramafoto. Je ziet wandelaars, fietsers, moeders met de buggy en als je goed zoekt vind je misschien ook wel een ‘billenkar’. Je kan zelfs meeuwen zien zitten op de golfbrekers.

Eigenlijk besef je als je de Kustlijn ziet dat deze eigenlijk heel erg klein is. Ook de afwisseling kustgemeente-duinengebied-kustgemeente is mooi om zien. Er is gelukkig toch nog een heel deel ongerepte Kustlijn met duinengebied overgebleven. Ter hoogte van Raversijde zie je de duinen van het domein van Prins Karel waar je de restanten van de Atlantikwall kunt onderscheiden. Je ziet er kanonnen en verrekijkers staan. Ook de haven van Zeebrugge is mooi te zien. Windmolens voor elektriciteitsopwekking incluis. Bekijk de video op http://vimeo.com/26795071

De foto’s veroorzaken een nieuw fenomeen in de Venetiaanse Gaanderijen: ‘muurbloempjes’. De mensen stoppen en zoeken hun favoriete plekjes. Het is drummen bij momenten. Met de fiets door de Gaanderijen racen is geen optie meer en ook de man met het draaiorgel zal een andere plaats moeten zoeken voorlopig.

Hopelijk blijven de foto’s permanent hangen en worden ze niet beschadigd.

De fotograaf, Jo Struyven, heeft een website. Je kan er infomeren om een exemplaar van de foto kopen of een deel ervan. De volledige versie is 65 meter lang.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar