Oostende: place to be
Renbaan

oostende_renbaan

oostende koerse

Op de Wellington Renbaan in Oostende is er weer koers

Oostende Koerse gaat door op maandag in de zomer. De ingang is betalend maar de prijs is democratisch. Ongeveer 5 euro voor een dagje renbaan. Kinderen zijn ook welkom en voor hen is de toegang gratis. Je krijgt toegang tot de tribune die volledig gerenoveerd, zeg maar gerestaureerd is. Prachtig werk. Er zijn ook optredens van Vlaamse artiesten.

bookmaker_oostende

bookmaker in oostende

Maar hoe werken die bookmakers?

Voor de aanvang van elke koers loopt iedereen naar de zaal onder de tribune. Daar schuif je aan bij de bookmakers of de gokkantoren. Voor de ‘full experience ‘ te beleven gok je bij de bookmakers.
De bookmaker bepaalt wat je kan winnen. Met een krijtje noteert hij de winstfactor naast het nummer van het paard. De bookmakers loeren naar elkaar en passen hun winstfactor aan aan elkaar. Zo kan de winstfactor voor eenzelfde paard bij eenzelfde bookmaker op elk moment wisselen. Daarom schrijven de bookmakers met krijtjes: dan kunnen ze hun winstfactor uitwissen en opnieuw opschrijven.
Maar als je een mooie winstmarge ziet verschijnen moet je snel inschrijven voor de factor weer omlaag gaat… of wachten … misschien gaat hij wel omhoog.

Met je ticket naar de tribune

De minimum inzet is 5 euro. Daarvoor kan je bijvoorbeeld inzetten aan ‘2 1/2’ dan krijg je je inzet maal 2.5 als je paard wint. Je moet dan ook gaan supporteren op de tribune. Op de tribune heb je het beste zicht op de hoogste zitjes. Zeker bij de dravers die drie rondjes rijden is het leuk op de zittribune. Maar voor de gallop kan je ook helemaal tegenaan de grasmat post vatten. Dan voel je het hoefgetrappel denderen als de paarden in volle galop passeren. De kenners hebben een verrekijker mee om hun paard in de gaten te houden.

renbaan_oostende_bookmakers

veel volk op de renbaan in Oostende

 

En de winnaar op de renbaan in Oostende is …

oostende_gallop

oostende in gallop

het paard dat eerst over de streep gaat uiteraard. En als dat jouw paard is dan win je. Snel naar de bookmaker en euro’s tellen! Maar pas op! Er zijn erg veel races en je kan je winst onmiddellijk weer inzetten om te opnieuw te winnen of te verliezen.

Vedetten op de renbaan in Oostende

Het is ongelooflijk hoeveel mensen er op de renbaan zijn. De hele hal van de renbaan is VOL als de koerse in Oostende open is. De grondige renovatie van de Koninklijke renbaan is dan ook een voltreffer. De heropening van de renbaan in 2012 zal geen eendagsvlieg zijn.
De optredens van de Vlaams vedetten op het einde van de paardenkoers is de kers op de taart. Maar de echte vedetten van de renbaan in Oostende zijn de paarden, de jockeys, de bookmakers en de bezoekers van Oostende Koers

 

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar